maanantai 8. joulukuuta 2014

Pettereitä punakuonoja.


Tämmöisiä saatiin aikaan sinne pikkujouluun. :D




Ohje löytyi Maku-lehdestä, numerosta 7/2014. Ei näihin nyt niin ihmeellistä ohjetta tarvitsekaan, mokkapalojen pohja joissa kreemikuorrute eli voita, kahvia, kaakaojauhetta ja tomusokeria. Silmät pyöriteltiin sokerimassasta. Noita tehtiin yhteensä yli 30 eli puolitoista uunipellillistä, luulisi riittävän.



Mietin, että mahtaako ne säilyä hyvänä jääkaapissa, vai alkaako nuo sarvet pehmentyä. Toivottavasti ei. Olis voinu terävämmällä veitsellä koittaa leikellä, aika epäsiistejä reunoja tuli. Mutta mukavaa hommaa oli ja saatiin tehdä ihan itseksemme, saatiin ajatella ihan itse. Monesti on niin valmiiksi pureskeltua ja ajateltua, että huokaus.

Olishan sitä voinu leipoa vaikka vähän enempikin, kun pääsi vauhtiin...Nyt en oikein tiedä, mennäkö sinne juhlaan vaiko ei. Tekisi mieli käydä ihan vain kuulemassa tuoreeltaan muiden mielipiteet, hakemassa röyhkeästi kehut itselleen mutta toisaalta tuntuu jonkinlaiselta kurjuuden maksimoimiselta se jouluhekuma. Tiedän kumminkin, että se nostattaa ikäviä tunteita ja ahdistusta pintaan.

Oon huomannut tulleeni aika kyyniseksi ja katkeraksi, vaikka ajattelin joskus, että voisin estää sen. En tykkää siitä jouluhymistelystä ja väkisin tehdystä jouluyhdessäolemisesta. Ehkä se joillekin on tärkeääkin, niille jotka on käyneet siellä jo vuosia ja ovat ystävystyneet. Minä en vain tunne kuuluvani sillälailla joukkoon. Ne ihmiset on hyvin vieraita.

4 kommenttia:

  1. Onpas ihanan hauskan näköisiä mokkapaloja :) En oo jaksanut moneen vuoteen leipoa mitään, mutta siinä kyllä päivä piristyis, kun pääsis syömään niitä leipomuksia. Siksi kai pitäs joskus yrittää jaksaa sitäkin puuhaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään enää kotona leivo juuri ollenkaan, kun joutuis ite syödä kaikki.

      Poista
  2. On kyllä just oikeannäköisiä pikkujoululeivoksia! Nuo silmät vielä, kun ovat ihan uniikkeja kaikilla, eikä mitään samannäköisiä nappeja. Voihan ne sarvet vähän pehmetä, mutta tulevatpahan vielä hauskemman näköiseksi sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin, tuollasiahan ne pitää tosiaan ollaki. Joka paikassa, tuollakin, kun on ne samat piparit ja joulutortut aina, niin nyt on vähän erilaista sitten. Alunperin siinä ohjeessa oli ranskanpastillit silminä, jostain syystä se menikin noin. Ne olis kyllä tuoneet vähän mintunmakua eikä pelkän sokerin.

      Poista